Cucuteni Jazz Fest

Logo Cucuteni Jazz Fest

LM Jazz Unit

Liviu Marculescu

LM JAZZ UNIT este un proiect artistic care reunește muzicieni din Iași, și nu numai. Un proiect în care Liviu Mărculescu aduce compoziții proprii, originale, oferind muzicienilor de jazz libertate deplină de expresie. În cadrul acestui proiect a lansat și discul Satchmo Revival de jazz standard, disc care include și două compoziții proprii, scrise în stilul anilor de aur ai jazz-ului.

LM Jazz Unit este un proiect deschis tuturor muzicienilor tineri, care vor să pășească pe drumul muzicii improvizate.

LM Jazz Unit Online:

LM Jazz Unit la Cucuteni Jazz Fest

Cucuteni Jazz Fest 2023 

În 2023, la a doua ediție a festivalului, LM Jazz Unit participă cu o componență  eclectică, mai precis: Joanne Peacock (Anglia) la voce, Robert Cozma  la pian, Eugen Giani Amarandei  la contrabas, Eliade Grigorescu la trompetă, Liviu Mărculescu la trombon și Lei Roi Papis  (Elveția), la tobe.

Cucuteni Jazz Fest 2022 

Pentru CUCUTENI JAZZ FEST, LM Jazz Unit a imprimat o compoziție în care se folosesc instrumente tradiționale românești, precum bucium și caval, dar și instrumente de percuție din lut de Cucuteni, creații ale artistului olar Sandrina-Ionela Mihuleac.

În cadrul primei ediții a festivalului, LM Jazz Unit a participat alături de un invitat de marcă din Germania — saxofonistul Thomas Gruss.

Componență LM Jazz Unit, 2022: Viorel Călin (violoncel), Irina Gorga (voce), Răzvan Pârvu (pian), Eugen Toboș (chitară), Codrin Pălimaru (chitară bas), Constantin Stavrat (baterie și percuții), Iulian Fodor (hang drum), Le Serj (percuții Cucuteni), Liviu Mărculescu (Philippine rain stick, compoziție)