Cucuteni Jazz Fest

Logo Cucuteni Jazz Fest

Sonoterra Ensemble

Sonoterra Logo

Ansamblul SONOTERRA unit de multi-instrumentistul Cătălin Milea susține o muzică originală de compoziții proprii și improvizație, concepută ca o călătorie sonoră multi dimensională, reușind să creeze contexte sonore generoase, culori variate, forță. 

Grupul respiră un spirit comun, în care stilurile nu reprezintă granițe ci posibilități de exprimare.

Mesajul este cel care contează și intenția care a modelat acest proiect încă din 2012 până să ajungă la formula actuală.

SONOTERRA reunește cu gust influențe din jazz, ritmuri tribale, world music, meditație și sound healing, sonorități care dacă închizi ochii te teleportează în timp și spațiu pe diferite continente sau civilizații îndepărtate, o muzică ambientală dar și melodică, depășind granițele stilistice prin momente de improvizație pură, fie că vorbim de suita “Saxophone Mantras” sau “Aurora” (dedicată vieții, energiei feminine și copilului interior).

Muzica grupului poate reaminti subtil de trupe precum Pink Floyd, Miles Davis ‘Kind of Blue’, Jan Garbarek, Radiohead sau John Coltrane ‘A Love Supreme’ și este amplificată de măiestria muzicienilor grupului a căror inventivitate și participare sunt spectaculoase. 

Grupul a susținut concerte în cluburi și festivaluri precum Jazz Cave Festival, Ploiești Jazz Festival, Gărâna Jazz Festival, Sibiu FITS și are o bogată activitate concertistică și o componență ce variază în concordantă cu contextul muzical propus, urmând să lanseze un prim album. 

Sonoterra Ensemble îi va avea în componență pe Cătălin Milea – saxofoane (sopran, tenor, bariton) clarinet bas, flaut și fluiere andine și efecte, Cătălina Oana Beța – voce, Dan Mitrofan – ghitară și efecte, pe Gabriel Bălașa – pantam, djembe, percuții, boluri tibetane, gong-uri.
 
Vocea de catifea a Cătălinei Beța, o vocalistă de mare sensibilitate și sunetele magice ale instrumentelor de suflat se împletesc într-o armonie cosmică cu cele eterice ale handpan-ului.
 
De asemenea, efectele obținute prin instrumente de percuție exotice și sonoritatea bogată a contrabasului și a chitarei,  se armonizează într-un univers timbral special conceput pentru a crea o experiență muzicală și vizuală memorabilă.

Sonoterra

Sonoterra Ensemble Online:

Sonoterra Ensemble la Cucuteni Jazz Fest

Cucuteni Jazz Fest 2023 

Sonoterra Ensemble participă la în septembrie 2023, la a doua ediție a festivalului cucuteni Jazz Fest, cu lansarea albumului Aurora.